11-jarig jongetje sterft door gevaarlijke TikTok-rage: Familie wil iedereen waarschuwen

door: STS
TikTok
Afbeelding bron: Pixabay

Een kind is om het leven gekomen nadat een TikTok-rage fout afliep. De nabestaanden van het jongetje waarschuwen iedereen en willen zelfs dat TikTok verboden wordt.

De 11-jarige Tommie-lee was gaan overnachten bij een vriendje in het Engelse Lancaster. Op een gegeven moment nam de jongen deel aan een TikTok-uitdaging. Hij verloor het bewustzijn, na het inhaleren van giftige stoffen.

Die moesten de hersenactiviteit vertragen en voor duizeligheid, hallucinaties en desoriëntatie zorgen. De jongen kreeg echter een hartstilstand en overleed kort nadat hij naar het ziekenhuis was overgebracht.

Een 25-jarige man werd door de politie gearresteerd op verdenking van kindermishandeling, kinderverwaarlozing, het bezit van drugs met de bedoeling om die te verkopen en het witwassen van geld.

"TikTok verbieden"

De grootmoeder van het slachtoffer vertelde aan The Sun: "Tommie-lee had een hart van goud, net zoals zijn vader. Onze familie is er helemaal kapot van. In het ziekenhuis hebben ze er er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar niets werkte, hij was weg."

"We willen nu maar één ding: dat geen enkel ander kind op TikTok of andere sociale media zit. Eigenlijk willen we dat TikTok opgedoekt wordt en dat geen enkel kind onder de leeftijd van 16 jaar op sociale media zit."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp