Jongen (10) verhangt zich per ongeluk tijdens spelen met vriendjes: "Hij was zo'n fantastische zoon"

door: STS
Lewi
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/lewi-sullivan

Een jongen is op tragische wijze omgekomen. Tijdens het spelen verhing hij zich per ongeluk.

De 10-jarige Lewi uit Rassau, in Wales, was op 1 september buiten aan het spelen met zijn vriendjes. Hij viel uit een boom op het moment dat een slingertouw dat aan een tak hing rond hem vastzat.

Een voorbijganger die alles zag gebeuren schoot meteen te hulp. De jongen werd daarna per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Drie dagen later overleed hij daar. Als voorlopige doodsoorzaak werd schade aan de hersenen door een gebrek aan zuurstof genoteerd.

Het tragische overlijden vormt nu voorwerp van onderzoek. De hoorzitting over het incident werd verdaagd tot mei volgend jaar.

"Lewi was een fantastische, zorgzame en liefhebbende zoon. Hij was echt de droom van elke vader en we hadden een geweldige band", citeert The Daily Mail de vader van het slachtoffer.

"Ik wil iedereen bedanken die Lewi probeerde te helpen. De kinderen die bij hem waren toen het gebeurde, en enkele voorbijgangers. Ik weet dat één persoon hem bijna twintig minuten lang probeerde te helpen, tot de hulpdiensten aankwamen."