Tragisch: Kind van 19 maanden sterft aan kanker na blunder van dokter

door: STS
baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een kind van anderhalf jaar oud is gestorven aan de gevolgen van kanker. En dit nadat een arts meermaals de verkeerde diagnose stelde.

De moeder van het 19 maanden oude meisje had bloed aangetroffen in haar luier en bracht haar naar het Raigmore Hospital, in het Schotse Inverness.

Een arts stelde daar bij twee onderzoeken telkens de foutieve diagnose. Volgens hem had het meisje last van constipatie en daar schreef hij medicatie voor voor.

Maar het kind had in werkelijkheid een neuroblastoom, een zeldzame en kwaadaardige tumor, schrijft The Daily Mail.

Vijf weken na het eerste doktersbezoek en negen dagen na het tweede bezoek zakte het meisje ineen en werd ze naar Glasgow gebracht voor gespecialiseerde hulp. Maar de hulp kwam te laat en het kind overleed.

De arts werd geschorst wegens de ernstige tekortkomingen die hij aan de dag legde. Hij negeerde de informatie van de ouders van het kind, vroeg geen bijkomend advies aan een andere arts en liet ook geen röntgenfoto's nemen van het meisje.

De man erkent zijn fouten, zegt dat de "tragische afloop hem enorm spijt" en dat hij er alles aan zal doen om dergelijke fouten niet te maken in de toekomst.