Tragisch: Meisje (3) gestorven nadat ze van verkeerd product dronk

door: STS
Begrafenis - doodskist
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een peuter is op tragische wijze om het leven gekomen. Het kleine meisje dronk per ongeluk van bijtende soda.

De 3-jarige Elisa da Silva Marques verbleef bij haar neef in het Braziliaanse São Manuel, toen het fatale incident plaatsvond. Het meisje zag gootontstopper aan voor fruitsap en kreeg zo natriumhydroxide, ook wel caustische of bijtende soda genoemd, binnen.

Het kind werd onmiddellijk ziek en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Dat was op 16 maart. Tien dagen lang vocht het meisje voor haar leven, maar op 26 maart overleed ze. De politie onderzoekt het tragische overlijden.

Het incident toont opnieuw aan hoe gevaarlijk natriumhydroxide kan zijn, vanaf wanneer dit in contact komt met de huid of de ogen al. Het zorgt voor chemische brandwonden. In december kreeg de Londense nachtclub Tiger Tiger nog een boete van 120.000 pond opgelegd nadat klanten per ongeluk bijtende soda in plaats van zout geserveerd kregen bij hun tequila.

De barman had de twee per ongeluk verwisseld toen hij in een slecht verlichte opslagruimte meer zout ging halen. Al snel voelden klanten hun mond branden en werden ze ziek en begonnen ze over te geven, meldt Metro.