Vrouw geschokt door opmerking die ze kreeg in fitnesszaak over haar kledij

door: STS
Vrouw in de fitness
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

De moeder van een kind van 1 jaar is woest omdat ze tijdens het fitnessen een opmerking kreeg over haar kledij, die te uitdagend zou zijn geweest.

Julia Maren, die in de Amerikaanse staat Tennessee leeft, droeg enkel een topje als bovenkledij, en dat was niet naar ieders zin.

"Vandaag werd mij gevraagd om de fitnesszaak te verlaten indien ik geen t-shirt zou aantrekken. Mijn work-out werd onderbroken en ik moest mijn oortjes uitdoen om te horen te krijgen dat ik niet verder mocht doen indien ik geen t-shirt zou aantrekken", schreef de vrouw op haar sociale media.

Ze vindt het schandalig. "Wist je dat volgens een studie van een fitnessmagazine 65% van de vrouwen de fitness vermijden uit schrik om beoordeeld te worden? Dit betekent dat vrouwen automatisch voorzichtiger zijn met wat ze aantrekken, om kritiek en negatieve reacties te vermijden."

"As ik anderen afleid met mijn outfit, waarom ligt het probleem dan bij mij en niet bij hen? Dit is een diepgeworteld probleem. Wanneer gaan we stoppen met het bekritiseren van vrouwenlichamen en de ander eindelijk eens verantwoordelijk houden voor het objectiveren ervan? En wanneer gaan we vrouwen eens toelaten om in de fitness te dragen wat ze willen zodat ze zich comfortabel voelen in een al niet zo comfortabele omgeving?”

Tags fitness