Belangrijke zaken om te weten over de oproepingsbrief: "Dat is geen geldig excuus"

door: STS
Verkiezingen - stemmen
Afbeelding bron: Pixabay

Op 9 juni zijn er nieuwe verkiezingen. Daar ontvangen we een oproepingsbrief voor. Maar wat als je die nog niet ontvangen hebt?

We bevinden ons op nog slechts twee weken van de verkiezingen, maar toch hebben veel mensen hun oproepingsbrief nog niet in de bus gekregen. Dat blijkt echter niet abnormaal te zijn volgens de FOD Binnenlandse Zaken.

"De gemeenten hebben tijd tot 15 dagen voor de verkiezingen om de oproepingsbrieven te versturen", werd verteld aan VRTNWS. "Dat is tot zaterdag 25 mei. Normaal gezien zullen alle burgers hun brief dus in de loop van volgende week ontvangen."

Indien je na volgende week nog geen oproepingsbrief ontvangen hebt, is er wel een probleem. Dan kan je bij de gemeente een duplicaat gaan vragen. Dat kan je eveneens doen wanneer je je oproepingsbrief kwijt zou zijn geraakt.

Stemmen is verplicht

Het is overigens niet omdat je geen oproepingsbrief ontvangen hebt dat je niet zou hoeven te gaan stemmen. De stemming is verplicht. "Geen oproepingsbrief is geen geldig excuus", aldus de FOD Binnenlandse Zaken.