Het is zover: Erik van Looy zijn grote droom wordt werkelijkheid

door: PMN
Erik Van Looy in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: Play4

Erik Van Looy zien we regelmatig opduiken als tafelgast bij ‘De Tafel van Gert’. In het najaar is hij ook weer de presentator van een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’. 

Erik Van Looy zijn grote droom wordt werkelijkheid. Hij lijkt nu ook door te breken in Nederland. In mei van dit jaar presenteert hij er ‘De Pappenheimers’ en Erik wordt ook de presentator van ‘Ons kent ons’. Een programma waarbij de kandidaten ondervraagd over hun eigen volk: de Nederlanders.

Op 18 mei maakt Erik zijn debuut als presentator op de Nederlandse televisie. Dan start immers het seizoen van ‘De Pappenheimers’. Het programma zal te bekijken zijn op RTL4.

Erik van Looy wil scoren in Nederland

“Eigenlijk heb ik gewoon gedaan wat ik in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ doe: een onnozele versie van mezelf spelen”, reageert Erik in Het Laatste Nieuws. “Het was sterker dan mezelf. Maar bij elke ontknoping heb ik zelfs iedere keer ‘’t Is gebeurd’ geroepen.”

Erik hoort in Nederland vaak dat zijn manier van presenteren er nieuw is. Hij wil absoluut scoren in Nederland. “Anders moet je dit niet doen. En dus heb ik er alles voor gedaan”, zei hij eerder al.