Horeca-uitbater woest na fikse boete: "Omdat ik een invalide vrouw liet rusten op mijn terras"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Lokeren heeft de politie afgelopen week een boete uitgedeeld aan een horeca-uitbater. Daar is heel wat ophef rond ontstaan.

Een vrouw bestelde woensdagavond bij bistro De Postiljon een afhaalkoffie. Maar ze dronk die niet elders op, maar op het terras. De vrouw in kwestie is mindervalide, en had aan de uitbater gevraagd of ze even mocht rusten op het terras.

"Ze heeft ernstige fysieke beperkingen. Vandaar dat we gezegd hebben dat ze heel even de tijd mocht nemen om hier haar koffie te drinken. We hebben haar ook verzocht om zo snel mogelijk door te gaan", vertelde de uitbater aan TV Oost.

Op dat moment kwam er echter een politiepatrouille voorbij. "Ik zag dat ze mevrouw wilden verbaliseren en heb hen gevraagd wat nuance aan de dag te leggen. Maar de inspecteur van dienst was niet voor rede vatbaar en ik kreeg als antwoord dat ik hier niets te zeggen had." Uiteindelijk kreeg de vrouw geen boete, maar de uitbater wel. Het gaat om 750 euro. De uitbater hekelt het gebrek aan inlevingsvermogen van de politie en zal de boete voorlopig niet betalen.