"Iedereen die stempelt zou elke dag in een lokaal aanwezig moeten zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Anderhalf miljoen Belgen tussen 18 en 64 jaar oud zijn niet op zoek naar werk. Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Vind jij dat men strenger moet optreden tegen mensen die langdurig werkloos zijn?"

"Er moet strenger worden opgetreden tegen mensen die nog nooit gewerkt hebben of geen moeite doen om werk te zoeken", stelt Katrien.

"Het ligt eraan wat de reden is, niet iedereen kan er wat aan doen", vindt Maaike. "Ik vind dat de regering meer hulp kan bieden bij het vinden van een andere baan."

"Ik kan er zelf ook niets aan doen dat ik niet aangenomen wordt", zegt Debbie. "Eerst was ik te dik, nu ben ik na mijn maagverkleining te zwak en ik heb geen ervaring. Als ik ervaring kon kopen, deed ik het meteen."

"Er zijn altijd uitzonderingen. Iemand met een hoog diploma moet echt niet de straat gaan vegen. Niet dat dat minder is, maar daar hebben ze niet jarenlang voor gestudeerd", vindt Liliane.

"Iedereen die stempelt zou alle dagen in een lokaal aanwezig moeten zijn van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Je zal zien hoeveel er afvallen", schrijft Mieke.