"Iedereen is een beetje armer geworden"

door: STS
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

Uit een rapport van Credit Suisse blijkt dat de Belgen de rijkste mensen ter wereld zijn. Nergens ligt het mediaanvermogen hoger. Dat bedraagt 228.594 euro.

"Het is opvallend, en het is ook op een opmerkelijke manier tot stand gekomen. Want het is niet omdat we rijker zijn geworden, het is omdat we minder verarmd zijn", reageerde financieel expert Paul D'Hoore op VTM.

"2022 was geen goed jaar. De beurzen zijn gedaald, de rente is beginnen te stijgen. Iedereen is een beetje armer geworden in 2022."

"Wij stonden tweede in de rij, en de Australiërs, die voor ons stonden, zijn drie stappen achteruit gegaan en wij zijn één stap achteruit gegaan, waardoor wij nu onverwacht op de eerste plaats zijn komen te staan."

"Je zal onmiddellijk mensen horen zeggen: dat geld heb ik bijlange niet. Je moet er wel mee rekening houden dat het gaat om de totaliteit van een vermogen. Een huis wordt daar mee in opgenomen. Dat is voor veel mensen het belangrijkste kapitaal dat ze hebben."

"De helft heeft dat zeker niet. Dat is de essentie van dat cijfer: dat de helft van de mensen daar boven zit, en de helft daar onder zit."

Tags geld