Iedereen zegt hetzelfde: "De zoveelste pestbelasting van de bende van ellende"

door: STS
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

Veel mensen denken dat een nieuwe taks die de Vivaldi-regering wil invoeren zijn doel mist. Het gaat om de taks op vliegtuigtickets, die eraan zit te komen.

Het wetsvoorstel dat op tafel ligt, heeft het over een taks van 10 euro voor vluchten van minder dan 500 kilometer in vogelvlucht, 2 euro voor meer dan 500 kilometer en 4 euro indien je buiten de Europese Economische Ruimte gaat vliegen.

Wij vroegen op Facebook aan onze lezers: "Wat vind jij van de taks die er komt op vliegtuigtickets? En zal je daardoor minder het vliegtuig nemen?"

"Als mensen op vakantie willen, zullen ze toch gaan. Ze nemen die taksen er dan wel bij", denkt Marianne.

"Voor mij maakt het niet uit, ik neem toch nooit het vliegtuig. Maar ik vind het de zoveelste pestbelasting", laat Gill weten.

"Wie het zich kan permitteren om op vakantie te gaan mag ook z'n duit in het zakje doen voor het milieu. Of is het enkel de automobilist die voor alles moet opdraaien?", vraagt Jeanine zich af.

"Veel te weinig, die taks. Dat gaat weinig veranderen aan het reisgedrag van de mensen", denkt John.

"Mensen gaan sowieso op reis blijven gaan. Met de auto of wat dan ook. En dat is maar goed ook. Wie werkt, mag ook wel eens wat ontspannen en genieten van zijn centen in plaats van alles af te moeten geven aan de staat", schrijft Thierry.

"Dan neem je toch een vlucht vanuit Nederland of Duitsland. Ik blijf er niet voor thuis", laat Katelijne weten.

"Ik heb er geen probleem mee dat ze vliegtuigtaksen duurder maken. Maar dat ze de noodzakelijke dingen zoals elektriciteit duurder maken, dat is een groot probleem. Er zijn veel mensen die de levensnoodzakelijke dingen niet meer kunnen betalen", schrijft Cindy.

"Ik heb het van begin af aan gezegd: een regering met de groenen wordt een belastingregering. Ze hebben nog eens in een regering gezeten, onder Verhofstadt, en toen hebben we ook meer belastingen moeten betalen op allerhande zaken. De bende van ellende", schrijft Pascal.

"Eerst was de pesttaks bedoeld om mensen aan te sporen om meer de trein te nemen in plaats van korte vluchten. Ook om de pollutie tegen te gaan. Nu is het uitgebreid naar internationale vluchten", stelt Willy vast.

"Het is niet alleen deze taks, maar de som van alles. Veel duurdere producten, energieprijzen die de pan uit swingen, enzovoorts. Dit hypothekeert onze welvaart", vreest Philippe.