Krijgt de horeca nog fooien? “Daar ga ik nooit meer en ook geen fooi”

door: BVDO
terras
Afbeelding bron: Photonews

Op sommige plaatsen in de horeca zijn de prijzen gestegen. Wij vroegen onze lezers of ze daardoor minder fooi geven.

Je hebt het hier en daar wellicht al gemerkt. Sinds de horeca door de coronaversoepelingen weer open mocht, zijn de prijzen op veel plaatsen gestegen.

Opmerkelijk, want de btw werd verlaagd naar 6 procent om de horeca wat meer ademruimte te geven.

Veel van onze lezers blijven fooien geven, als de service goed is en ze voelen dat ze op een beleefde manier behandeld worden.

Jeannine: “Ik rond meestal het bedrag af, bv.. moet betalen 9.20, geef ik 10 euro.. maar zeker niet meer fooi, hangt ook een beetje af van de vriendelijkheid.”

Els: “Ik geef altijd 2 euro drinkgeld als de bediening correct verlopen is!”

Jean: “Geef altijd fooi, behalve als het tegen hun goesting is of onbeleefd.”

Nancy: “Ik ben nog nergens geweest, thuis is het ook goed.”

Steffi: “Ik werk zelf in de horeca en ik geef ook zelf altijd fooi omdat ik zelf ook weet hoe zwaar het is en zeker op zo’n warme dagen . Bij ons zijn ook de prijzen gewoon hetzelfde gebleven.”

Toch zijn er ook mensen die fooien niet nodig vinden en daar hebben ze hun redenen voor.

John: “Ik heb nooit een fooi gekregen om mijn werk goed te doen. Fooien zijn in ons land in de prijs inbegrepen, niet zoals in de States waar een fooi van soms 15 à 20 procent gebruikelijk is. “

Theo: “Ben pas nog op een plaats geweest in Opglabbeek een trippel biertje is daar van 5 euro naar 8,70 euro gegaan dus daar ga ik nooit meer en dus GEEN fooi meer daar.”

Chantal: “Ze doen overal een klets bij voor de corona, behalve bij ons loon… Ook voor ons was het corona.”

Tags horeca fooi