Marc Van Ranst ziet aartsvijand zware klap krijgen: "Nu heeft hij een strafblad"

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst heeft gereageerd op het nieuws dat zijn aartsvijand Willem Engel veroordeeld is geworden door de rechtbank.

De Nederlander van Viruswaarheid kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand, met een proeftijd van twee jaar, opgelegd.

Engel had tijdens de coronacrisis via sociale media opgeroepen om deel te nemen aan een verboden betoging. De rechtbank veroordeelde hem voor die opruiende oproep. Voor vijf andere verdenkingen van opruiing werd hij vrijgesproken.

"Hij heeft laten zien dat hij lak heeft aan de (lokale) autoriteiten", schrijft Rechtspraak.nl. "Dergelijk ondermijnend handelen kan leiden tot gedrag dat een gevaar oplevert voor het maatschappelijk leven. De ernst daarvan wordt versterkt door de coronacrisiscontext."

Marc Van Ranst reageerde via Twitter op Engels veroordeling: "Willem Engel werd door de rechtbank van Rotterdam schuldig bevonden aan opruiing en veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij heeft nu een strafblad."

Laster

De Nederlander spande in 2021 een zaak aan tegen Van Ranst wegens laster. Het liep niet af zoals de man verwacht had. Hij moest een schadevergoeding van 4.000 euro betalen aan de viroloog, wegens tergend en roekeloos geding.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24