Met deze handige tips heb je nooit meer pluisjes of kleurverlies op nieuwe handdoeken

door: BVDO
Handdoeken Unsplash
Afbeelding bron: Unsplash

Nieuwe handdoeken zorgen geregeld voor problemen. Maar daar is een handige oplossing voor.

Iedereen kent het wel. Nieuwe handdoeken zien er goed uit, voelen zacht aan en zijn mooi gekleurd, maar als je ze de eerste keren gebruikt zijn ze veel minder comfortabel.

Nieuwe handdoeken nemen haast geen water op en verliezen vaak heel veel pluisjes die dan ook nog eens aan je huid blijven plakken.

Dat is allemaal het gevolg van welke behandelingen handdoeken tijdens de fabricage al dan niet gekregen hebben. Ook kleurverlies is een enorm groot probleem.

Nieuwe handdoeken voor het eerste gebruik eens wassen helpt vaak wel, maar de kleur durft zo wel eens te verdwijnen.

Bij Creativo hebben ze er alvast een oplossing voor. “Als onze behoefte beperkt is tot het vermijden van mogelijk verlies van pluisjes, bijvoorbeeld, stop de handdoeken dan gewoon in de droger”, klinkt het.

Als je niet alleen pluisjes wil vermijden, maar ook de kleur wil vasthouden, dan raden ze een andere life hack aan. “In dit geval is het meest geschikte ingrediënt zout, dat ook wordt gebruikt om de kleur te fixeren bij het verven van stoffen. Doe een eetlepel zout direct in de trommel voordat je de handdoeken erin doet en start het wasprogramma voor het beste resultaat”, is de tip.