Moeder klaagt over extreme temperatuur op bus, De Lijn reageert heel koeltjes

door: BVDO
Een bus van De Lijn
Afbeelding bron: Photonews

Een moeder uit Vosselaar stelde vast dat het in de schoolbus 47 graden warm was. Ze deed haar verhaal bij RTV.

11-jaar is zoon Kyllian van Sandrina Riemis uit Vosselaar. Hij volgt het buitengewoon onderwijs in Herentals en zit tot anderhalf uur op de schoolbus.

In de hitte van de voorbije weken is dat geen pretje, zeker als er geen airco in de bus zit. Er kan volgens hen zelfs geen raam open. De vrouw toonde een foto van de gemeten temperatuur van 47 graden op de bus.

Hoe die gemeten is, is wel niet duidelijk. Volgens de vrouw zijn de temperaturen ongehoord en komen de kinderen helemaal versuft thuis aan na een schooldag.

De schoolbussen rijden voor De Lijn, maar zijn diensten verzorgd door onderaannemers. Die moeten geen airco in de bus voorzien. “Sommige bussen hebben wel airco, maar dat is niet verplicht. De bussen moeten wel ventilatie voorzien bij zo'n warm weer", zegt woordvoerster Karen Van der Sype van De Lijn op Radio 2.

De woordvoerster stelt zich wel vragen bij de temperatuur van 47 graden. Volgens haar is dat wel bijzonder groot. De Lijn vraagt de onderaannemers om met gekoelde bussen te rijden, of tenminste verluchting te voorzien, maar een verplichting is het niet.