Na Belfius verhogen nu ook deze banken de spaarrente

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Er is goed nieuws voor spaarders. Na Belfius Bank zijn er nog twee banken die de rentes op spaargeld verhogen. Het gaat om Keytrade Bank en Vdk bank.

Belfius maakte recent bekend de rente op de spaarrekening te verhogen vanaf 1 juli (lees het artikel hier terug). Nu volgen er nog enkele banken.

Zo is bij Keytrade Bank de rente op de Azur- en Fidelity-spaarrekeningen verhoogd. Op de Azur-rekening stijgt de rente naar 1,4% en op de Fidelity-rekening stijgt de rente naar 2,10%.

En ook Vdk bank verhoogt de rentes, vanaf 15 juli. Jonge spaarders (tot 30 jaar) krijgen 2% rente op een spaarsom van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de You Count-rekening blijft staan. Het gaat om een verhoging met 0,75%, bestaande uit 0,50% basisrente en 0,25% getrouwheidspremie, meldt de openbare omroep.

Ook de duurzame spaarders met een SpaarPlus-rekening worden beloond. "Voor een som van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de rekening blijft staan, gaat het om een verhoging van 0,60 procent. In totaal komt de spaarrente zo uit op 1,10 procent." Wie een hoger bedrag op de rekening heeft staan, krijgt een minder grote verhoging.