Onvrede in het hele land over bankautomaten: “Signaal om grondig bij te sturen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er heerst in ons land een onvrede over de bankautomaten. Dat blijkt uit na een navraag van Test-Aankoop. De Belgen ergeren er zich aan.
 

Er zijn in ons land steeds minder bankautomaten te vinden. Het is een ergernis die veel Belgen delen. Dat is gebleken uit een enquête van Test-Aankoop, die de consumentenorganisatie deed naar aanleiding van de verkiezingen op 9 juni. Ze lieten duizend landgenoten aan het woord.

Zo’n 73% van de ondervraagden vindt dat er onvoldoende bankautomaten zijn om geld af te halen of te storten. Het grootste ongenoegen is er in Wallonië. Daar vindt 79% van de ondervraagden dat er te weinig bankautomaten zijn. In Vlaanderen gaat het om 70% en in Brussel om 67%.

Akkoord van regering met bankensector voor beter spreiding

De consumentenorganisatie wijst naar de huidige regering. "Het akkoord dat de regering sloot met de bankensector in maart vorig jaar voor een betere spreiding voldoet niet”, merkt Test-Aankoop-woordvoerder Ortwin Huysmans op.  

“Intussen blijven er maar automaten verdwijnen, tot groot ongenoegen van vele consumenten. Laat dit het signaal zijn om het akkoord grondig bij te sturen."

Volg Redactie24 nu ook via Whatsapp