Ouders van vermiste Natacha krijgen ergst mogelijke nieuws

door: STS
Natacha de Crombrugghe
Afbeelding bron: Federale politie

De ouders van Natacha de Crombrugghe, de Belgische toeriste die vermist was, hebben het ergst mogelijke nieuws gekregen.

De stoffelijke resten die recent werden aangetroffen, blijken na onderzoek toe te behoren aan hun dochter. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen.

De jongedame uit Linkebeek vertrok op 1 januari naar Peru. Sinds 24 januari was ze vermist. Ze ging op haar eentje een trektocht ondernemen in de Colca-canyon maar keerde nooit terug. Zoekacties leverden niets op.

Circa twee weken geleden troffen vissers menselijke resten van een vrouw met lang haar aan in het district Huambo, in de provincie Caylloma. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat die toebehoren aan de vermiste Natacha.

"Twee weken na de ontdekking heeft het Openbaar Ministerie, via het Provinciaal Openbaar Ministerie van El Pedregal, onder leiding van de provinciale procureur José Manuel Lazo Paz, bevestigd dat de in de bedding van de Colca-rivier in Huambo gevonden skeletresten toebehoren aan de in januari van dit jaar verdwenen Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe", meldt de Peruviaanse overheid.

Er zal nu onderzocht worden of de toeriste een noodlottig ongeval kreeg of vermoord werd.