Politie ontdekt dingen die echt niet kunnen in corona-tijden: "Dan worden de regels vergeten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Nu het academiejaar begonnen is, blijkt dat het op sommige plaatsen, zoals de Overpoortstraat in Gent, te druk wordt in corona-tijden. Ook in Leuven liep het her en der uit de hand.

De lokale politie moest de Overpoortstraat in Gent om 22.00 uur afsluiten omdat er te veel volk was. De burgemeester, Mathias De Clercq, heeft nu een maximumcapaciteit ingesteld. "We gaan niet meer volk toelaten dan er capaciteit is op de terrassen en in de cafés. Vol is vol", zei hij tegen de VRT.

Ook in Leuven was de tweede studentennacht opnieuw zéér druk. De politie was de hele avond en nacht met verschillende extra patrouilles in uniform en burger op het terrein aanwezig.

"Het merendeel van de studenten is zich bewust van de coronamaatregelen die van kracht zijn en proberen er zich ook aan te houden. Maar wanneer de gezelligheid toeneemt en er wat meer gedronken is, wordt de regels vaker vergeten", klinkt het bij de Leuvense politie.

Mondmasker

"De meeste feestvierders die werden aangesproken, pasten hun gedrag daarna weer snel aan. Politie schreef uiteindelijk 15 corona-pv’s uit voor bezoekers die de mondmaskerplicht desondanks niet respecteerden."

Er werden ook twee evenementen stilgelegd die als "spelletjesactiviteit" werden aangemeld, maar in feite verdoken cantussen bleken te zijn. De organisatoren kregen elk een boete van 750 euro. Er dienden ook enkele kotfeestjes stilgelegd te worden.