Scherpe kritiek op voorstel: "Alles waar wij ouderen van houden, moet verdwijnen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Econoom Geert Noels vindt dat kranten en tijdschriften volledig digitaal moeten worden; de papieren versies zijn slecht voor het milieu.

"Laat ons in het belang van het klimaat en het milieu misschien ook de papieren krant en tijdschrift op de schop gooien. Kan perfect digitaal in een wereld waarin bijna iedereen een smartphone, laptop en iPad heeft. Welke krant neemt de leiding?", schreef Noels op Twitter.

Wij vroegen op onze Facebookpagina naar de mening van de lezers over dit voorstel.

"Nee, dat zal het verschil niet maken", stelt Gwendolina.

"Hoe gaan oudere mensen dan de krant kunnen lezen? Mijn schoonvader heeft geen pc of gsm waarop hij dat kan lezen", schrijft Els.

"Nee, veel oudere mensen hebben geen computer en de krant is soms iets waar ze erg naar uitkijken. Soms moet men ook nog eens aan de mensen zelf denken", vindt Connie.

"Ik ben 79 en heb wel een laptop! Ermee werken is een ander paar mouwen", laat Antoon weten.

"Die oversized verpakkingen voor snoep, voeding, speelgoed... Al die nutteloze plastic verpakkingen. Daar moeten ze iets aan doen", vindt Noel.

"De krant lezen is voor veel mensen het laatste wat ze nog kunnen. Een boek lezen op een scherm is ook niet plezant", stelt René.

"Papier in je hand. 's Morgens je krant kunnen lezen. Dat is de max", schrijft Erna.

"95% van die dingen eindigen toch in de papierbak. Dus het is geen slecht idee", vindt Jean-Marie.

"Alles nemen ze ons af. Van mij mag dat blijven bestaan. Denk ook eens aan de ouderen en aan de krantenwinkels, die hebben het nu al zo moeilijk om te overleven", stelt Eddy.

"Nee, dat gaat niet, een krant of wekelijks magazine of boek digitaal lezen. Een krant moet je kunnen vasthouden, en erin bladeren", vindt Arlette.

"Papier wordt toch gerecycleerd?", merkt Lieve op.

"Alles waar wij ouderen van houden, moet verdwijnen. In wat voor een wereld leven wij? Ik geniet 's morgens van mijn krant", schrijft Barbara.