Slecht nieuws voor wie met Ryanair wil vliegen: "Schuld van Belgische regering, die situatie voor mensen erger maakt"

door: STS
Michael O'Leary
Afbeelding bron: Photonews

Het hing al even in de lucht, en nu is het nieuws bevestigd: Ryanair haalt twee vliegtuigen weg uit Zaventem.

De Ierse luchtvaartmaatschappij haalt binnenkort een derde van haar vluchten weg op de luchthaven van Zaventem, meldt VTM.

Twee vliegtuigen die er gestationeerd zijn en permanent vliegen worden geschrapt. "Het slechte nieuws is dat we einde oktober onze basis van twee vliegtuigen sluiten in Zaventem", vertelde topman Michael O'Leary op een persconferentie.

"Dit doen we door de hogere kosten op de luchthaven van Zaventem en de impact van de idiote en discriminerende milieutaks van de Belgische regering."

De 75 à 80 betrokken werknemers zouden hun job niet verliezen.

"In Charleroi moeten we die milieutaks ook betalen, maar onze kosten zijn daar lager. Ik wil ook benadrukken dat we deze winter nog steeds twaalf routes van en naar Zaventem zullen vliegen, maar met vliegtuigen die elders gestationeerd zijn", zei O'Leary nog op VTM.

"Al wat we vragen is dat de Belgische regering de milieutaks uitstelt. De Belgische consumenten betalen deze winter recordprijzen voor energie, het wordt voor iedereen een moeilijke winter, en de Belgische regering zou de situatie niet erger moeten maken."

O'Leary sluit een terugkeer in de zomer niet uit, maar dan moet er wel eerst het één en ander veranderen, waarschuwt hij. "Als de Belgische regering de milieutaks terugdraait en Zaventem hetzelfde doet met de verhoogde prijzen, komen we terug en heropenen we de basis."