"We hebben daar als werkende mens geen recht meer op, alles gaat naar facturen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Met een duurdere winkelwagen en hogere tank- en energiekosten is het niet voor iedereen evident om geld uit te geven aan een vakantie.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Ga jij dit jaar nog op reis, nu alles zoveel duurder wordt? Waarom maak je die keuze?"

"Wij zijn al lang niet op vakantie geweest en nu alles zo duur is, zal er niets van komen", vreest Marie-Rose.

"Ik ben al 15 jaar niet op verlof geweest. Als alleenstaande mag je blij zijn dat alles betaald is en je geen schuld hebt. Het overschot is voor eten, dokter, medicatie en af en toe een kledingstuk", schrijft Conny.

"Wij gaan niet op reis. Sinds de Vivaldi-regering aan de macht is hebben we een portefeuille van ajuinenleer. Telkens we die opentrekken, beginnen we te huilen", zegt Pascal.

"Ik verschoot ook wel. 1.000 euro duurder voor een gezin met twee kinderen. Ben nu toch aan het kijken voor wat minder luxe", laat Natascha weten.

"Ja, zoveel we kunnen. We hebben onlangs nog een huis met zwembad gekocht in Frankrijk, voor wanneer mijn echtgenoot op pensioen is. Verder reizen we ook nog naar andere en verre bestemmingen", zegt Véronique.

"Als ik thuisblijf, wordt alles juist duurder. Dus ik heb mijn vakantie reeds geboekt", laat Rosalina weten.

"Er is geen geld meer over om op vakantie te gaan en eens even te genieten. We hebben daar als werkende mens geen recht meer op. Alles gaat naar facturen om te kunnen leven en kunnen gaan werken. Of op de spaarrekening om komende facturen te kunnen betalen", stelt Iris.

"Vakantie hoeft niet duur te zijn. Ik ga geen duizenden euro's uitgeven om naar Turkije te gaan. Vorig jaar met het hele gezin een kamer gehuurd in Oostende en elke dag genoten van de zon", schrijft Temorsha.

"Mensen zouden massaal niéts meer moeten doen wat te duur wordt. Je zou wel zien wat er dan met de prijzen gebeurt", zegt Dominique.

"Jawel hoor, ik werk er hard voor, dus gelukkig kan ik mij dat permitteren in mei en augustus", zegt Yasemin.

"Ik heb als alleenstaande mama jammer genoeg geen centjes over. Hopen dat het hier in België ook mooi weer wordt", zegt Emmy.

"Thuis is het ook goed en het kost minder. Je betaalt je blauw om in de zon te verbranden. Ik geef mijn geld liever aan wat anders", laat Nadine weten.

"Ik blijf thuis. Oost west, thuis best", schrijven Ruben en Monique.

"Al twee jaar braaf in eigen land gebleven. Dit jaar met de kindjes naar de zon. Mijn kinderen verdienen dit", zegt Ann.

"Ik ga niet graag op vakantie, maar ben ik daarom ongelukkig? Nee, vakantie vult iedereen voor zijn eigen in", stelt Jos.