Wees zeer voorzichtig bij het verwijderen van het gevallen saharazand: ‘Veroorzaakt schade’

door: PMN
Carwash - auto poetsen
Afbeelding bron: Pixabay

Het is momenteel erg druk bij de carwashes in ons land. Op verschillende plaatsen zijn er lange wachtrijen gesignaleerd. Iedereen wil naar de carwash om dezelfde reden.

De carwashes in ons land draaien momenteel overuren. Heel wat mensen willen naar de carwash. Ze doen dat allemaal om dezelfde reden.

Er zijn heel wat mensen die een fijn laagje stof op hun auto hebben. Dat is het gevolg van het saharazand dat naar beneden is gekomen. Iedereen wil zijn auto zo snel mogelijk wassen.

Het saharazand blijft erg aan je auto kleven. Het is afkomstig uit Afrika en het komt ook in ons land steeds vaker voor. Het nestelt zich niet alleen op je auto, maar ook op de ramen van je huis en zelfs op tuinmeubilair.

Saharazand verwijderen met agressieve schoonmaakmiddelen veroorzaakt schade

Het grove zand kan je van het oppervlak krijgen met water. Het is aan te raden om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken. Agressieve schoonmaakmiddelen veroorzaken schade aan het oppervlak.

Spoel het oppervlak grondig af met schoonmaakmiddel om alle zeepresten te verwijderen. Laat het oppervlak daarna drogen en inspecteer of al het saharazand weg is.
 

Tags saharazand