Delphine Lecompte doet verschrikkelijke getuigenis: "Hij verkrachtte me, meermaals, maandenlang"

door: COS
Afbeelding bron: Printscreen video Vier

Delphine Lecompte, die we kennen door haar veelbesproken passage in 'De Slimste Mens Ter Wereld', werd op haar 21ste opgenomen in de psychiatrie. Ze werd er slachtoffer van seksueel misbruik.

In Humo vertelt Delphine Lecompte hoe ze tijdens haar opname verliefd werd op de nachtverpleger. Ze noemt hem een wolf in schapenvacht. "Maar dat zou ik pas na een vijftal weken aan den lijve ondervinden", schrijft Delphine.

"Hij was zo zacht en geduldig. Hij luisterde lankmoedig en mild, hij bewaarde afstand. Hij was eerst uiterst hoffelijk, fijngevoelig en correct. Tot hij niet meer correct was, tot hij plots volledig omsloeg. Zonder waarschuwing."

"Op een nacht nam hij me mee naar de lege isoleercel, hij vroeg of hij me mocht strelen. Ik zei: 'Ja.' Hij verkrachtte me anaal. Meermaals. Maandenlang. Toen de relatie seksueel werd, begon hij me ook verbaal te vernederen en me te bedreigen."

Lang heeft Delphine de relatie goedgepraat. De dichteres heeft zich ook lang geschaamd en zelfs schuldig gevoeld. Pas nu beseft ze hoe fout de verhouding was en hoe hij de touwtjes in handen had.