Dit moet je weten over de 'Vlaamse Netflix' die vanaf 14 september beschikbaar is

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Vanaf 14 september is Streamz, de Vlaamse Netflix, beschikbaar. Wat mag je ervan verwachten?

Donderdagmiddag werd Streamz, zeg maar de Vlaamse versie van Netflix, aan het publiek voorgesteld. Streamz zal vanaf 14 september beschikbaar zijn. DPG Media, het bedrijf achter de VTM-kanalen, is de grote bezieler van het project.

Streamz zal op elk platform te bekijken zijn en komt er volledig zonder reclame. Op het laatste nippertje sprong ook VRT mee op de kar, waardoor er heel wat VRT-programma's in primeur te zien zullen zijn. Black Out, de nieuwe fictiereeks van Eén met Sara De Roo en Geert Van Rampelberg, eerst in preview te zien bij Streamz. Ook Cheyenne et Lola, een Franse reeks met Veerle Baetens in de hoofdrol zal eerst op Streamz te zien zijn en daarna pas op Eén. Naast die previews maakt VRT ook een deel van zijn catalogus beschikbaar. Meer dan 1.500 afleveringen van reeksen als Over water, De parelvissers, Eigen kweek en natuurlijk het onvermijdelijke FC De Kampioenen zijn op Streamz te zien. 

Er komen dit najaar 11 exclusieve previews. De bende van Jan De Lichte, een historische fictiereeks met Matteo Simoni in de hoofdrol, was al aangekondigd. Maar ook Fair Trade, een politiereeks met Kevin Janssen en Ella-June Henrard, de nieuwe Baantjer-reeks en een de Finse coproductie Cold Courage zijn van bij de start op Streamz te bekijken. Later dit najaar wordt het aanbod uitgebreid met onder andere Mijn slechtste, beste vriendin met Eva Van der Gucht en Maaike Cafmeyer, de komische reeks Niets te melden en de documentaire die Eric Goens over Like Mike & Dimitri Vegas maakte. 

Internationale fictie komt er via Telenet, met de volledige HBO-catalogus. De prijs is 11,95 euro per maand, goed voor 4 gelijktijdige streamings en vijf gebruikersprofielen. Voor Streamz+ betaal je 19,95 euro en krijg je 300 recente films extra.

Tags streamz