Luc Appermont openhartig over zijn laatste wens: “Dat zou ik jammer vinden”

door: ASX
Luc Appermont
Afbeelding bron: VRT

Zelf won hij in de jaren ’90 maar liefst veertien ‘Gouden Ogen’. Er is dus niemand beter geplaatst dan presentator Luc Appermont om voorzitter van de ‘Kastaars!’ te zijn. De gloednieuwe show waarin mediaprijzen uitgedeeld worden werd gisteren voor de allereerste keer georganiseerd.

Aan ‘HLN Showbits’ vertelt Luc Appermont over de voorloper van de ‘Kastaars!’, het zogenaamde ‘Gala van het Gouden Oog’, dat tussen 1989 en 1998 elk jaar op VTM uitgezonden werd. Luc mag zich de trotse eigenaar noemen van veertien gouden beeldjes, al staan die niet allemaal in zijn woning uitgestald.

“Je zult ze hier niet aantreffen in ons huis. Ik ben er wel heel fier op en heel trots, maar ik wil daar niet mee uitpakken”, vertelt Luc. Veel van de beeldjes heeft hij dan ook aan vrienden en familieleden uitgedeeld.

De wederhelft van Bart Kaëll staat er wel op dat de beeldjes na zijn dood niet te koop aangeboden worden op één op andere rommelmarkt. “Dat zou ik jammer vinden, want ik vind het een te waardevolle prijs”, besluit Luc.