Vrouw van Pedro Elias heeft het helemaal gehad: "Averechts effect"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije weken was Pedro Elias weer regelmatig te zien op televisie. Op Play4 kreeg hij zijn eigen eindejaarsquiz en bracht hij met 'Patiënt Pedro' zijn eigen docureeks. Als kers op de taart werd hij ook nog uitgenodigd door Eric Goens in 'Het Huis'.

Pedro Elias kan altijd op de steun van zijn vrouw Evelien rekenen. In 'Patiënt Pedro' kregen we dan ook te zien dat het niet altijd makkelijk is om samen te leven. Pedro denkt namelijk vaak dat hij zal sterven of ernstig ziek zal worden.

In Dag Allemaal doet Pedro dan ook een harde uitspraak. “Bij momenten was het niet meer leefbaar voor haar. Constant moest ze mij geruststellen. Ze heeft zelfs gezegd: ‘Ik ben je echt beu.’"

Uiteindelijk komt het tot een kantelpunt in 2019, wanneer hun zoontje de diagnose van kanker krijgt. “Dat had een averechts effect op mij" zegt Pedro. "Twee jaar lang als hypochonder in een ziekenhuis rondlopen… da’s voor mij de slechtste omgeving. Mijn vrouw moest voor twee patiënten zorgen. Ik ben heel blij dat ze nog bij mij is.”