Ben Weyts is niet te spreken over gebeurtenis tijdens corona: “Dat laat ik nooit meer gebeuren”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Ben Weyts is Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport. Hij kreeg de afgelopen tijd erg veel kritiek te verduren omwille van zijn onderwijsbeleid tijdens de coronapandemie.

Ben Weyts krijgt de laatste tijd veel verwijten in zijn mailbox. “Ik heb berichten gekregen van mensen die zeggen dat ze geen proefkonijnen in een laboratorium zijn”, vertelt de minister aan Het Laatste Nieuws. “Ik begrijp die oprechte bezorgdheden, ook al zijn ze misschien wat scherp geformuleerd.”

Dat de scholen opnieuw zullen openen in september juicht hij toe. Over de sluiting van de scholen in maart is hij echter niet te spreken. “De eerste beslissing van de Veiligheidsraad om de scholen te sluiten, vond ik niet al te doordacht. Dat zal ik nooit meer laten gebeuren.”

Het was overduidelijk een periode van vallen en opstaan voor de minister. “Je kan me verwijten dat ik wat voluntaristisch ben en de zaken te snel oppak. Dat zal wel de aard van het beestje zijn. Ik denk en ik hoop dat ik dat nooit zal verleren.”

Tags ben weyts