Onverdoofd slachten: Vlaams Belang verbolgen over achterpoortje dat sommige moslims gebruiken

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang laakt het feit dat sommige moslims een achterpoortje gebruiken om toch aan vlees te komen van een schaap dat onverdoofd geslacht werd.

Vrijdag ging het Offerfeest van start, een belangrijk islamitisch feest, waarbij traditioneel een schaap wordt geslacht. In Vlaanderen is het onverdoofd slachten verboden, in het kader van dierenwelzijn.

Sommige moslims maken echter gebruik van een achterpoortje: ze importeren het schapenvlees uit landen waar onverdoofd slachten niet verboden is. Ze hoeven dat niet eens zelf te doen, want in Borgerhout is er bijvoorbeeld een supermarkt die reclame maakt voor vlees van onverdoofd geslachte schapen.

Vlaams Belang roept minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op om deze praktijken aan banden te leggen. "Het is al te gek dat we onszelf stoer op de borst zouden kloppen over het verbod op onverdoofde slacht, maar anderzijds de ogen toeknijpen wanneer vlees van elders onverdoofd geslachte dieren massaal online en in winkels wordt aangeboden", stelt Chris Janssens.