Erik Van Looy krijgt onverwacht advies nu hij zelf deelneemt aan 'De Slimste Mens'

door: STG
Erik Van Looy
Afbeelding bron: Play4

Binnenkort maakt Erik Van Looy zijn opwachting in 'De Slimste Mens', daarvoor trekt hij naar Nederland. Het is de tweede keer dat er een Belg deelneemt aan de reeks in Nederland.

Erik Van Looy presenteert al sinds 2004 'De Slimste Mens'. Binnenkort wisselt hij wel van plaats. Hij ruilt zijn presentatiedesk in voor een zetel in de Nederlandse reeks. Erik krijgt dan ook advies over zijn deelname uit onverwachte hoek.

In TV Familie wordt er gepolst naar de kansen van Erik. Jan Verheyen was twee seizoenen jurylid in het programma en geeft hem dan ook graag belangrijk advies mee.

“Een Belg die deelneemt aan een ­Nederlandse quiz of omgekeerd: ik vind dat erg dapper. En dat geldt dus ook voor Erik”, zegt Jan Verheyen. “Al denk ik dat hij in de eerste aflevering wat gespaard zal worden en wellicht geen vragen over Nederlandse parlementsleden en zo zal krijgen."

"Daarna wordt het volgens mij een ander paar mouwen. En dan is het als Belg niet meer evident. Daar zou Erik zich maanden van te voren moeten voor bijscholen.”

Toch heeft Erik volgens Jan belangrijke troeven die hij dan ook kan uitspelen. Dat kan hij al meteen doen in de filmpjesronde. “Dat zijn vaak filmfragmenten en da’s natuurlijk Eriks dada. Daar zou hij ­indien nodig dus wat punten kunnen goedmaken. Maar het ding is: Erik zit daar zonder enige druk, hé. Hij heeft niets meer te bewijzen. Het zal hem niet maken of kraken. Erik doet gewoon mee omdat hij dat leuk vindt", besluit Jan.