James Cooke staat doodsangsten uit: "Ondraaglijk"

door: STG
James Cooke in 'James, De Musical'
Afbeelding bron: Play4

Op Play4 kunnen we weer kijken naar ‘Over de Oceaan’. Daarin proberen zes bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan over te steken.

Ook James Cooke is van de partij in het tweede seizoen. In de aflevering van deze week was al te zien hoe James het moeilijk kreeg bij een gesprek over het vaderschap. "Ik zou dat heel graag zijn", klonk het. Op de boot kwam James nog tot andere inzichten. Hij werd geconfronteerd met heel wat angsten.

“Mijn grootste angst was dat er tijdens mijn afwezigheid iets met mijn mama zou gebeuren", zegt James in Libelle. "Mijn mama, mijn zus en ik zijn enorm close. We noemen onszelf niet voor niets ‘de drie musketiers’. Het idee dat ik er niet voor hen zou kunnen zijn als ze mij nodig hadden, was ondraaglijk."

Dat was lang niet het enige waar James bang voor was. "Ik was ook bang voor de onvoorspelbare omstandigheden op zo’n boot. Want als mens ben je niet opgewassen tegen de grilligheid en de kracht van de natuur. De natuur wint altijd", zegt James.

Ook zijn nieuwsgierigheid werd regelmatig op de proef gesteld. "Anderzijds was ik ook wel heel nieuwsgierig naar wat het met mij zou doen om een knop om te draaien en volledig onbereikbaar te zijn voor de buitenwereld. Uiteindelijk heeft die nieuwsgierigheid het gewonnen van de angst", besluit James.