Karen Damen doet "verschrikkelijk" verhaal uit de doeken: "Ik werd hysterisch"

door: COS
Karen Damen in 'James De Musical'
Afbeelding bron: GoPlay

Donderdag kunnen we op Play4 de tweede aflevering van 'James De Musical' bekijken. Het tweede seizoen ging vorige week in première met Erik Van Looy als eerste gast.

Donderdag krijgt niemand minder dan Karen Damen een musical over haar eigen leven te zien. Met Karen belooft het een rollercoaster aan emoties te worden. Het begint al bij de eerste act, nadat James Cooke een foto van Karens plechtige communie toont.

"Dat was op 3 mei 1986, ik weet dat heel goed", zegt Karen. "Da's dus een verschrikkelijk verhaal, hè. Horror is dat. Wij keken elk jaar met het hele gezin naar het Eurovisiesongfestival. In de zetel met punten geven. België won nooit."

"Op 3 mei 1986 deed ik mijn plechtige communie en hadden we dus een groot familiefeest. Voor de eerste keer in ons leven konden we eens niet kijken. Wie wint er? Sandra Kim voor België. Ik werd hysterisch", zegt Karen.

Met een radio die ze voor haar communie kreeg, hebben ze de wedstrijd wel voor een deel kunnen volgen. "Maar ik heb nog altijd spijt dat ik dat die avond niet heb kunnen zien. Ik vond dat zo erg."

De eerste act neemt ons op de muziek van 'J'aime la vie' mee naar de plechtige communie van Karen. Ook Sandra Kim zélf duikt op. Dat zorgt natuurlijk meteen voor de nodige emoties bij superfan Karen. "Allee, het is al gebeurd, ze", zegt Karen, terwijl ze naar een zakdoek grijpt.