Ontslag na één dag bij nieuw programma Gert Verhulst: "Beschamend en onwezenlijk!"

door: BCM
Gert Verhulst
Afbeelding bron: Photonews

De eerste afleveringen van 'De Tafel van Vier' met Gert Verhulst hadden geen goede kijkcijfers. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de concurrentie met 'Thuis' en 'Familie' op dat uur, maar dat was niet het enige.

In het 'woke'-debat van maandag 5 september liep het meteen mis en Gert Verhulst liet regelmatig het n-woord vallen. De kijkers waren daar niet mee opgezet, en zijn redactieteam nog minder.

Zo nam redacteur Elias Van Dingenen na amper één dag ontslag bij 'De Tafel van Vier'. “Om 20 uur moest ik met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen", zegt hij aan De Morgen.

"Ik vond het beschamend en onwezenlijk, zittend voor het grote scherm net buiten de debatstudio", gaat Van Dingenen verder. "Hoe wereldvreemd kun je zijn?” Gert bood hiervoor zijn excuses aan in aflevering twee, maar dat was niet alles.

Wat vooral slecht aankwam bij de redacteur, was de manier waarop Gert de dag erna omging met het onderwerp. Van Dingenen wilde de Studio 100-baas enkele vragen stellen, maar die was nergens te bekennen.

“Kennelijk vond hij het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de nabespreking van de tumultueuze eerste aflevering. Dus ik nam ontslag", sluit Elias Van Dingenen af.