Studiogasten 'De Tafel Van Vier' zwijgen niet langer: "Gert kon niet eens de titel van mijn boek uitspreken"

door: STG
Gert Verhulst in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

Binnenkort is Gert Verhulst toe aan de laatste aflevering van 'De Tafel Van Vier'. De gasten die in de uitzending aan bod kwamen klappen uit de biecht en zwijgen niet langer.

In september kwam 'De Tafel Van Vier' al meteen na de eerste aflevering in opspraak. Het 'woke'-debat kon op heel wat negatieve reacties rekenen nadat Gert meermaals het n-woord had uitgesproken. De reacties waren zo heftig dat zelfs de hoofdredacteur op dag een ontslag nam.

In Dag Allemaal klappen nu ook de gasten zelf uit de biecht. Zo zegt seksuologe Kaat Bollen dat ze niet bepaald respectvol is behandeld. Op sociale media liet ze zich al eerder uit over het programma. "De bedoeling was dat ik kwam vertellen over ons boek 'Eerste Hulp Bij Ontrouw', maar blijkbaar was het nogal moeilijk om in de diepte te gaan. Het gesprek bleef oppervlakkig en verzandde in wat mopjes", klonk het.

Ook schrijver Marnix Peeters heeft geen goede herinneringen aan zijn passage aan de tafel. Hij kwam zijn nieuwe boek 'Komt een priester bij Beëlzebub', voorstellen. "Gert vergat het thema waar ik het over zou hebben aan te snijden, en dus zat ik er een beetje voor spek en bonen bij", zegt Marnix.

"Ik vind het wel raar dat iemand zijn werk duidelijk niet voorbereidt, de titel van een boek niet kan uitspreken, niet weet wat Beëlzebub is, zich laatdunkend uitlaat over lezen, vergeet het te hebben over het afgesproken thema en totaal niet geïnteresseerd is in wat de vier mensen aan zijn tafel komen doen. Dan denk ik: stop met rommelpraatshows uit te zenden, Vlaanderen verdient beter", aldus Marnix.