"Aanstelling van Sammy Mahdi is een sterk statement naar N-VA en Vlaams Belang toe"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat inspanningen en pogingen van politieke zwaargewichten waren nodig om te komen tot de regering-De Croo. Met N-VA en Vlaams Belang zitten de twee grootste partijen op de oppositiebank en zij zullen stevig weerwerk bieden.

Vlaams Belang en N-VA hakten al stevig in op de plannen van de nieuwe regering en op het feit dat deze geen meerderheid heeft langs Vlaamse kant.

“Er gaat zeker een sterke oppositie komen. We weten ook al op welke punten zij zullen gaan schieten. Al de plannen voor de staatshervorming zullen te min zijn. Het gaat een harde en voorspelbare oppositie zijn", vertelt Karen Celis, politicoloog aan de VUB, bij Redactie24.

“Wat we zeker ook niet kunnen negeren is de aanstelling van Sammy Madhi als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Het is een sterk statement dat men daar heeft neergezet naar N-VA en Vlaams Belang toe.”

“Ik denk dat we mogen verwachten dat Sammy Madhi een andere positie zal innemen dan iemand van N-VA. Vergeet de etnische stem niet, waar men vaak over spreekt."

"Als het over deze thema’s gaat, hebben zij een specifieke achterban die ze niet wensen te verloochenen. Een achterban die CD&V toch wil blijven bedienen.”