Bart De Wever heeft slecht nieuws: "Ik kan geen geruststellende boodschap geven"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Play4

Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, heeft gereageerd op de vele aanslagen die in de stad worden gepleegd door de drugsmaffia.

"Er is een hevige drugsoorlog bezig tussen twee clans. De kopstukken zitten in het buitenland. Soms in de gevangenis, maar ze kunnen hun organisaties blijven aansturen", zei De Wever (N-VA) op VTM.

"Ik heb een aanslag op mijn huis met zo'n vuurwerkbom meegemaakt. Ik kan zeggen: dat is bijzonder indrukwekkend, daar ben je niet goed van."

"Op dit moment kan ik geen geruststellende boodschap geven. Wij doen met de lokale politie alles wat we kunnen en we zullen nog extra inspanningen doen."

"Maar ik kan niet beletten dat iemand in Turkije of iemand vanuit de gevangenis in een ander land een opdracht geeft en dat er dan in Antwerpen feiten worden gepleegd tegen een andere crimineel."

"Op korte termijn is de situatie beheersbaar houden het hoogst haalbare. En zelfs dat is optimistisch", voegde De Wever daar nog aan toe in 'Terzake'.

"Het is al veel te ver gekomen om tegen de burgers te zeggen: ik kan dit morgen stoppen. Dat kan niemand beweren, dat zijn leugens."

"Op dit moment staan we er niet goed voor. Als je denkt dat we het ergste al gezien hebben, kan ik helaas niet bevestigen dat dat zo is. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we nog veel ergere dingen zien, zoals in Nederland. Vergismoorden, moorden op familieleden en moorden in de bovenwereld. Eens de grens van dodelijk geweld is overschreden, kan dat heel snel gaan."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24