Bart De Wever windt zich op: "Dit is een bijzonder kwalijke zaak, met een wrange nasmaak"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) begrijpt niet dat de iftar voor holebi's geschrapt werd omwille van bedreigingen. Die waren er volgens het politieonderzoek namelijk niet, zegt hij.

De iftar is de maaltijd die moslims tijdens de ramadan na zonsondergang nuttigen. In cultuurhuis De Roma in Borgerhout stond er een iftar gepland voor LGBTQ+-moslims, maar het evenement werd door de organisatoren geschrapt, omdat de veiligheid volgens hen niet gegarandeerd kon worden.

Burgemeester Bart De Wever vertelde op de Antwerpse gemeenteraad dat de politie echter geen aanwijzingen vond voor bedreigingen of intimidatie.

"Als je spreekt over een negatieve sfeer, zoals de organisatoren doen, dan vindt de politie daar altijd online sporen van terug. Maar we vinden niets. We zien wel negatieve commentaren, maar die behoren tot de vrijheid van meningsuiting", kon de VRT optekenen tijdens de zitting.

"Dit is een bijzonder kwalijke zaak, met een wrange nasmaak die nog even zal blijven nazinderen", aldus De Wever nog.

De Roma spreekt het verhaal van De Wever tegen. Volgens het kunstencentrum werden er wel degelijk zware bedreigingen geuit.

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24