Boze agenten bekogelen Egbert Lachaert: "Crapuul, schandalig!"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert razend op de jongste protesten van de politievakbonden, bij een Open Vld-evenement in West-Vlaanderen.

De politievakbonden liggen al langer in de clinch met de regering en met name met Open Vld, omdat ze vinden dat gemaakte beloftes niet nagekomen worden.

In Oudenburg was de sfeer maandagavond grimmig en werden er voetzoekers in de richting van Egbert Lachaert en andere Open Vld-leden gegooid.

"Opnieuw vakbondsprotest voor een event van de partij. Nu in Oudenburg. Mensen intimideren, gebouwen beschadigen… schandalig", schrijft Lachaert bij een video die hij op Twitter plaatste.

"Omdat vakbonden vinden dat op 58 jaar stoppen met werken moet kunnen, en dat vijf indexen, een gespreide loonsverhoging en maaltijdcheques niet genoeg zijn."

"Deze vakbonden gedragen zich als crapuul. Meer kan ik er niet over zeggen. Ze bedreigen en intimideren oudere mensen, kinderen… Ze verhinderen een democratische partij samen te komen. Deze mensen hebben het monopolie op geweld in onze samenleving. Ze zouden een voorbeeld moeten zijn."