Coronamaatregelen overtreden: Bart De Wever grijpt streng in

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft besloten dat twee horecazaken de deuren moeten sluiten. Er werden inbreuken tegen de coronamaatregelen vastgesteld.

Het gaat om twee cafés in de Lakborslei in Deurne. Een zaak moet drie weken lang de deuren sluiten, tot en met 29 augustus. De tweede zaak wordt voor een maand gesloten, vanaf 13 augustus tot en met 12 september.

In een zaak trof de politie onlangs zes personen aan. "Zij zaten dicht bij elkaar zonder de regels met betrekking tot social distancing te respecteren."

"Bovendien was er binnen onvoldoende ventilatie voorzien en was de verplichte CO2-meter niet aanwezig."

Omdat er in de zaak ook in 2020 al vier keer inbreuken tegen de coronamaatregelen werden vastgesteld, besloot burgemeester De Wever om de zaak tijdelijk te sluiten.

Geen mondmasker

In een andere zaak stelde de politie vast dat er dertien aanwezigen waren die de social distancing niet respecteerden. "Ook hier was er geen CO2-meter aanwezig en was de verluchting onvoldoende: enkel twee kleine klapraampjes stonden open."

"Verder werd er aan de inkom geen desinfecterend middel ter beschikking gesteld en liepen de aanwezigen rond zonder een mondmasker te dragen."