Dedecker boos: "In België lopen 200.000 illegalen rond die briefje kregen om het grondgebied te verlaten"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-regering kondigde nieuwe maatregelen aan om de asielcrisis het hoofd te bieden. Jean-Marie Dedecker laat zich er erg kritisch over uit.

"U hebt momenteel al 6.000 veroordelingen voor 288 miljoen euro. Uw meubels en huisgerief zijn al aangeslagen. De kosten van Fedasil zijn al opgelopen tot 703 miljoen euro."

"Wat zie ik? Ik zie dezelfde maatregelen. De lasten worden eens te meer gelegd bij de gemeenten. De gemeenten werden bevraagd en driekwart van de burgemeesters zegt dat het genoeg is geweest."

"Hoe meer plaatsen, hoe sterker het aanzuigeffect. De gemeenten zijn het beu. De asielgolf droogt niet op, omdat de kraan van instroom nooit dichtgedraaid wordt. Ik zie opnieuw halve maatregelen, maatregelen voor de galerijen", aldus Jean-Marie Dedecker in de Kamer.

"Ik geef enkele voorbeelden. Er lopen in België 200.000 illegalen rond, die allemaal een briefje hebben gekregen om het grondgebied te verlaten. Vandaag hebt u een fantastisch maatregel, zo claimt u. U zult politieagenten als escorteurtjes toewijzen en zij moeten die illegalen het land uit zetten."

"De tekst rept evenwel met geen woord over het verbod op woonstbetreding. Een agent komt dus voor de deur te staan, waarachter een gezin met kindjes zit, die u niet mag opsluiten of in een asielcentrum zetten. Die agent mag voor de deur blijven wachten tot de uitgeprocedeerde zin heeft om naar buiten te komen!"