Premier De Croo weet waarom België aantrekkelijk is voor asielzoekers

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

België krijgt opnieuw af te rekenen met een asielcrisis. Premier Alexander De Croo (Open Vld) weet waarom ons land aan aantrekkingspool vormt voor asielzoekers.

"Onze welvaart is natuurlijk aantrekkelijk, wij zijn een zeer welvarend land. Gecombineerd daarmee zijn wij een zeer open land, dat zeer open is naar de rest van de wereld", zo verklaart Alexander De Croo de toestroom van asielzoekers in 'De afspraak op vrijdag'.

"Wij zijn één van de meest diverse landen ter wereld. Na Dubai is Brussel de meest internationale stad ter wereld. Wij hebben alle nationaliteiten ter wereld die hier zijn. Brussel en ons land bij uitbreiding is aantrekkelijk door het feit dat mensen hier een aanknopingspunt vinden."

De Croo wil asielzoekers geen slaapplaats geven in hotels. "Hotelkamers doen we niet. Dat is geen goede oplossing om meerdere redenen."

"Ik weet dat in nood er een aantal NGO's zijn die er gebruik van gemaakt hebben om te vermijden dat iemand op straat moet slapen, maar dat is geen oplossing. En zij hebben dat ook gedaan zonder de goedkeuring van het kabinet van mevrouw de Moor.