Egbert Lachaert is er zeker van: "Zullen aantal maatregelen moeten nemen"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert denkt dat er maatregelen genomen zullen moeten worden om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"We hadden na de heel succesvolle vaccinatiecampagne gehoopt dat we een normale winter zouden hebben. Maar ik denk toch dat we een verstandhouding gaan moeten zoeken om hier door te komen. We weten dat de wintermaanden het moeilijkst zijn", zei Lachaert op Radio 1.

"Ik zou daarbij niet panikeren. De vaccinatie werkt, dat is heel duidelijk. Maar je zit nu, sinds het begin van het schooljaar, met een broeihaard in het onderwijs, die zich wat doorgezet heeft naar de volwassen bevolking."

"Wellicht zal dat op een bepaald moment weer afvlakken, maar we zullen wellicht toch enkele maatregelen moeten nemen om hier goed door te komen."

Overlegcomité

Lachaert kreeg ook de vraag of het Overlegcomité van aanstaande vrijdag niet vervroegd zou moeten worden.

"Ik zou rustig blijven, want ik heb de indruk dat we nu wat paniekvoetbal spelen. We moeten de komende dagen kijken hoe de cijfers evolueren. Als die stijging exponentieel te hoog zou blijven, kan men altijd sneller gaan. Maar ik denk dat het Overlegcomité op vrijdag blijft."

"Ik denk dat we een aantal voorzorgsmaatregelen zullen moeten nemen, vooral bij gelegenheden waar veel mensen binnen samenkomen. Vermoedelijk zullen we het mondmasker meer moeten gaan dragen."

Download nu de gratis app van Redactie24