Fedasil geeft duizenden euro’s per maand uit aan verlaten asielcentrum

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In het verlaten asielcentrum van Koksijde betaalt de belastingbetaler sinds juni van dit jaar elke maand nog steeds een fiks bedrag voor containers die niet gebruikt worden. 

Dat blijkt uit een vraag van federaal parlementslid Sander Loones (N-VA), die in Koksijde ook gemeenteraadslid is, aan staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V). 

Er worden sinds juni geen asielzoekers meer opgevangen in Koksijde, maar toch staan de containers er nog. Met een stevig prijskaartje dat al zeker tot eind december loopt. 

“Waarom worden die niet nuttig gebruikt in andere asielcentra elders in het land om daar de veiligheid en gezondheid te versterken? Nu zijn ze volledig nutteloos en kost dit de belastingbetaler elke maand 8.800 euro”, vertelt Loones aan de Krant van West-Vlaanderen. 

Volgens Loones wil Mahdi het asielcentrum opnieuw openen. “De staatssecretaris sluit alvast de heropening van het opvangcentrum in Koksijde niet langer uit. En dat terwijl de sluiting toch duidelijk werd beslist door de vorige regering”, besluit hij.