"De uitbetaling van de pensioenen en de koopkracht van morgen zijn in gevaar"

door: MRO
pensioen
Afbeelding bron: Pixabay

De Vivaldi-regering laat enorme schulden achter. "De koopkracht van morgen is in gevaar en de uitbetaling van de pensioenen ook", stelt N-VA-Kamerlid Sander Loones.

Kamerleden voor N-VA Sander Loones en Theo Francken schreven een boek dat de titel 'Puinhopen van Vivaldi' kreeg. Ze maken de balans op van het beleid van de regering-De Croo. De kritiek klinkt fors.

“België scoort slecht in alle foute kampioenschappen", vat Sander Loones het kort samen op de website van zijn partij. "We hebben gigantische schulden, de begroting trekt op niets, het migratiebeleid is een chaos, we sluiten kerncentrales. Dit land is een echte puinhoop."

In de krant Het Nieuwsblad waarschuwt Loones voor de gevolgen van de oplopende schulden. “Andere landen hebben veel meer jobs gecreëerd dan wij. De achterstand op de andere Europese landen is nog groter geworden."

"De koopkracht houdt stand op korte termijn, maar aan een enorme budgettaire kost die niet vol te houden is. De koopkracht van morgen is in gevaar en de uitbetaling van de pensioenen ook.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp