Krijgen we straks geen pensioen meer? "De financiering van de pensioenen is niet gegarandeerd"

door: STS
geld
Afbeelding bron: Shutterstock.com

N-VA-Kamerlid Sander Loones maakt zich zorgen over de financiering van de pensioenen. Er moeten dringend meer mensen aan het werk, klinkt het.

"Kan u gerust zijn? Zal uw pensioen straks nog kunnen worden betaald? De financiering van de pensioenen is niet gegarandeerd. Dat bleek deze week opnieuw uit cijfers van de Europese Commissie", laat Loones weten op Twitter.

"Ook het Rekenhof toonde gisteren opnieuw aan dat de pensioenuitgaven blijven stijgen. Tot reeds meer dan een kwart van de federale uitgaven…"

"Hoe doen andere landen het? Beter dan België. België stond er redelijk voor in 2019, maar wordt straks de slechtste van de klas. Intussen nemen lidstaten die er al beter voorstaan nog éxtra maatregelen. In België… niets."

"Zelfs Griekenland, Frankrijk, Spanje… zijn beter voorbereid op de kosten van de vergrijzing. Dat becijferde het Federaal Planbureau."

"Wat moet gebeuren? Iedereen die kan werken, zou moeten werken. Vooral in Wallonië en Brussel zijn er gewoon veel te weinig mensen aan de slag."

"Wat nog zou helpen? Een pensioenminister hebben. In de regering-De Croo lijkt er geen te zitten. Er komen geen hervormingen, niets. Integendeel, de financiering wordt enkel problematischer. Daardoor hebben mensen die hard werken geen zekerheid over hun pensioen."