Frank Vandenbroucke geeft duidelijke raad over vaccins: "Anders ben je zo ongeveer niet meer beschermd"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft gereageerd op het nieuws dat de coronavaccins aan kracht verliezen.

"De eerste conclusie uit die studie is dat de vaccins zeer goed werken tegen ernstige Covid. Ze hebben veel mensen uit het ziekenhuis gehouden en doen dat nog steeds", zei Vandenbroucke (Vooruit) in 'De Afspraak'.

"Maar je moet geboosterd zijn. Dus moesten er kijkers zijn die de moeite hebben gedaan om zich twee keer te laten prikken maar zich niet hebben laten boosteren: maak een afspraak en laat je boosteren. Want anders ben je eigenlijk ongeveer niet meer beschermd."

"Met de booster werkt dat nog altijd goed. We zien wel dat de bescherming achteruitgaat. We doen nu een campagne waarbij 80-plussers een brief krijgen. Ik zou zeggen: als je boven de 80 jaar bent en je krijgt zo'n brief: maak een afspraak voor een tweede booster."

"We gaan in het najaar waarschijnlijk nog wel een campagne moeten doen. Hoe we dat precies gaan doen, en met welk type vaccin, is nog niet beslist."

"Pfizer en Moderna beloven een vaccin dat gespecialiseerd is tegen omikron. Maar we moeten wel nog te weten komen of die even goed zijn als de bestaande vaccins, want dat is nog niet zeker."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24