Frank Vandenbroucke heeft nieuws over het dragen van het mondmasker

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

We zijn nog lang niet verlost van het dragen van een mondmasker op drukke plaatsen. Dat maakt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) duidelijk.

Er belanden opnieuw meer mensen die besmet zijn met het coronavirus in het ziekenhuis en dat stemt de minister tot de nodige ongerustheid.

"We zien toch een vrij sterke stijging van mensen met Covid die opgenomen worden op de afdeling intensieve zorgen. Dan is de normale reactie dat je aan de ziekenhuizen vraagt om maatregelen te nemen", stelt Frank Vandenbroucke in De Ochtend op Radio 1.

"Dat bewijst dat er toch wel reden is tot bezorgdheid. Er gaat veel virus rond. Het is dus erg belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen vaccineren, maar we moeten er ook voor zorgen dat het virus zo weinig mogelijk rondgaat."

"Daarom zijn maatregelen zoals een mondmasker dragen als je in een ruimte komt met heel wat mensen die je niet kent, zoals in een winkel en op het openbaar vervoer, toch nuttig. Een grote dosis voorzichtigheid is aangewezen."

Download nu de gratis app van Redactie24