Frank Vandenbroucke laat weten tot wanneer we een coronapas in België zullen gebruiken

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Er zal een coronapaspoort komen in België. Dit moet de komende dienen om toegang te krijgen tot grote evenementen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) laat weten tot wanneer een coronapas in België zal gebruikt worden.

Een coronapaspoort is een instrument dat toont of men gevaccineerd is ofwel heel recent negatief getest is. Als men dat kan tonen, zal men toegang krijgen tot massa-events, grote festivals zoals Pukkelpop en Tomorrowland, als die kunnen plaatsvinden, of andere grote events."

"Zonder een dergelijk coronapaspoort zullen we onze vrijheid niet herwinnen, als we zulke festivals organiseren. Dat is onmogelijk", maakt Frank Vandenbroucke duidelijk in de Kamer.

"De afspraak in de regering is dat een dergelijk Belgisch instrument niet later moet worden gebruikt dan eind september voorlopig. Het is niet de bedoeling om dat permanent in te voeren, dat willen we niet."

"Laat staan dat het idee zou zijn dat we zoiets willen gebruiken voor een bezoek aan cafés en restaurants, daar gaat het niet over, maar een coronapaspoort zal er komen."