Frank Vandenbroucke grijpt drastisch in: "Strengere sancties, en niet alleen boetes"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Volksgezondheidsminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt dat er strengere sancties komen voor horecazaken die zich niet aan de regels houden.

"De horeca kan openblijven, maar onder voorwaarden waar we toch nog een stukje strenger op gaan worden", zei Vandenbroucke op VTM.

"Cafés moeten écht wel zorgen voor ventilatie. Er moeten CO2-meters zijn, het personeel moet een mondmasker dragen."

"Het wordt onvoldoende toegepast. Heel veel cafébazen doen hard hun best, maar het wordt niet overal goed toegepast. We hebben afgesproken dat we niet enkel met boetes gaan komen als we vaststellen dat de regels niet toegepast wordt, maar ook met sluitingen, wat tot dusver niet mogelijk was."

"Als men zijn voeten zou vegen aan wat afgesproken is over mondmaskers voor personeel, het controleren van de coronapas, ventilatie, CO2-meters... dan gaan we echt een stuk strenger worden. Dan gaan we ook spreken van sluiting."

"We vragen dat de cafés dat deftig en veilig organiseren. We gaan een stuk strenger worden wat betreft de sancties. Het gaat mogelijk worden dat een restaurant dat zich niet aan de regels houdt gewoon gesloten wordt."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24