“Geen sprake van: Wat Vlaams Belang voorstelt werkt niet en maakt ons vatbaar voor chantage”

door: PMN
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Ons land krijgt te maken met hoge migratiecijfers. Een oplossing voor dit probleem vinden blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Vlaams Belang pleit om te werken naar Deens model. Zij betalen een ander land om zijn asielzoekers op te vangen. Op die manier kunnen ze de toevloed in Denemarken stoppen.

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor heeft weet van dit model. Ze vindt het echter geen goed model voor ons land.

“Ook het Verenigd Koninkrijk stelt dit voor”, legt De Moor uit in Het Laatste Nieuws. “Maar zij en Denemarken hebben nog geen enkele asielzoeker naar Rwanda overgebracht. Ze hebben wel een grote som geld gestuurd, belastingsgeld.”

"Het werkt niet en vatbaarder voor chantage"

Nicole de Moor
Afbeelding bron: Photonews

“Zij doen dat om mensen te ontraden om te komen, maar het werkt niet. Er zijn nog nooit zoveel oversteken geweest naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze beloofd hadden om die mensen naar Rwanda te sturen, wat ze niet doen.”

“Het werkt niet en het maakt je alleen maar vatbaarder voor chantage. Als je een ander land betaalt om je asielzoekers over te nemen, dan kunnen ze de kraan op elk moment dichtdraaien, opdat je nog meer zou betalen.”